Ook dit jaar organiseert Ondernemersvereniging Middagh weer een sfeervolle en gezellige kerstmarkt in het Dorpshuis aan de Nieuwestreek op zaterdag 9 december van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Deelnemers o.a. Bakkerij Leistra, Buurtsuper Attent, Hovenier Potze, Hout voor Weinig, Rood Wit Rose, De Noardske Draak, Blindvertrouwen, Dorpshuis, De TotaalCoach.


De Kerstman heeft inmiddels toegezegd te zullen komen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om ook de trekking van de Sinterklaasactie op zich te nemen. De kerstmarkt wordt omlijst door sfeervolle live muziek door Annemarie de Bie en echtgenoot.

Daarnaast zijn er allerlei heerlijkheden zoals koffie/thee, warme chocolademelk met slagroom, glühwein en broodjes.

In de buitenruimte zijn er kerstbomen in de aanbieding.

Wie wil deelnemen aan deze kerstmarkt met een verkoopstand, kan contact opnemen met Roelie van Rossum, telefoon: 06 10285285 of digitaal: info@middagh.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

 

 

 

 

 

Bericht Ondernemersvereniging Middagh

 

Viering tweede lustrum Middagh gezellige happening

 

 

LAUWERSOOG/EZINGE – De viering op zaterdag 7 oktober van het tweede lustrum van Ondernemersvereniging Middagh, actief in de voormalige gemeente Ezinge en het dorp Saaksum werd een gezellige happening. Bestuur en een aantal leden troffen elkaar in Restaurant Suyderoogh, waar werd begonnen met koffie en gebak. Er werden herinneringen opgehaald en er werd ook al wat gefilosofeerd over de toekomst. Na de gemeentelijke herindeling gaat het werkgebied van deze ondernemersvereniging namelijk naar het Westerkwartier en dat heeft natuurlijk consequenties.

 

Daarna was het tijd om te gaan bowlen, een spel dat zorgde voor gezelligheid en spanning. In eerste instantie waren er plannen om te gaan varen met de Vlinderbalg, maar dat plan werd geskipt en vervangen door het bowlen. Dat bleek een goede keus, want het regende die middag dat het goot.

 

De feestelijke bijeenkomst werd besloten met een heerlijke maaltijd. Daar kwamen nog de plannen voor de nabije toekomst aan de orde: deelname aan de Sinterklaasactiviteiten en de organisatie van een Kerstmarkt. Deze vindt plaats in het Dorpshuis te Ezinge.


Tweede lustrum De Morel

 

 

 

Het tweede lustrum van De Morel aan de Allersmaweg 1 te Ezinge is tijdens het weekeinde van 20/21/22 oktober uitgebreid gevierd met een kortingsactie. Maar dat was nog niet alles: er was een hapje en een drankje en er stond een proeverij klaar met herfstachtige lekkernijen, waarin de champagnetruffels van Karin en Jan Keizer van roodwitrose.nl niet ontbraken.

 

De Morel, met een prachtige collectie glas, aardewerk, sierdaden, textiel, kleine meubels, keukenartikelen en design in verschillende prijsklassen, is niet meer weg te denken op het Groninger Platteland. 

 


Muzikaal Aperitief in Cafe Hamminghs Doorrit

 

In Café Hamminghs Doorrit staat weer een aantal keren een Muzikaal Aperitief op de agenda.

 

26 november: David Vos (zang) en Nettie Krul (piano)

 

 De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij

 

                       op eigen wijze vertolkt met een zelfde zeggingskracht en hartstocht. Hij zingt en

 

                       spreekt werk van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra,

 

                       Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland, Lieven Tavernier een natuurlijk

 

                       van Jacques Brel.

 

28 januari:      Shjazz: lichtvoetige jazz met Sharon Doelwijt (zang), Hans Lass (contrabas) Felix

 

                       Degenaar (piano) en Sebastiaan Dmydzuck (drums).

 

25 februari:    Marleen Bakker met Groningstalige liedjes met Bernard Gepken (gitaar) en Arjen de 

 

                       Bock (toetsen)

 

 

 

Deze activiteiten beginnen steeds om 15.30 en zijn rond 17.30 afgelopen. De Doorrit is vanaf 15.00 uur geopend.

 

Reserveren voor deze Muzikale Aperitieven is digitaal mogelijk: info@cafehammingh.nl of telefonisch: 0594 621 275. De entreeprijs bedraagt euro 15,00. Daarbij is een consumptie inbegrepen.